Remvloeistof

Als jij wilt afremmen of stoppen, druk je met jouw voet op het rempedaal. Hierdoor wordt remolie via de remleidingen in beweging gezet, en deze vloeistof drukt de remblokjes tegen de remschijf. Dankzij de rembekrachtiger gebeurt dit met grote kracht. Meestal bevinden de remschijven zich bij de voor- en achterwielen. Het kan echter ook zijn dat er bij de achterwielen trommelremmen zijn gemonteerd, met remtrommels en remschoenen. Remvloeistof wordt ook wel remolie genoemd.

Het is belangrijk om op tijd de remvloeistof te laten verversen. Ook voor jouw specifieke merk en type auto heeft de fabrikant een aanbevolen interval hiervoor vastgesteld. In de loop van de tijd gaat de kwaliteit van de remvloeistof namelijk achteruit, wat de remwerking kan beïnvloeden. Door regelmatig de remvloeistof te laten verversen, zorg je ervoor dat de remmen optimaal blijven werken. 

Of het nu gaat om het controleren of vervangen van de remblokken, remleidingen, revisie van de remklauw, vervanging van een remslang of het controleren van de remkracht van jouw auto, Wij verzorgen het onderhoud voor elk merk en type auto, inclusief het remsysteem. Wil je weten wat de kosten zijn voor het vervangen van jouw remvloeistof? Bel ons of mail en vraag een aantrekkelijke offerte aan!

Wij werken op afspraak

030-2619064
info@garage-goylaan.nl

Maandag - donderdag 7:45 tot 17:30
Vrijdag 7:45 tot 17:00 uur
Zaterdag gesloten

APK & Onderhoud

Diagnose & Reparatie

Alle merken

N

Leenauto - en fiets