Airco service

Net als de rest van de auto heeft ook de airco regelmatig een reiniging en onderhoud nodig. Zo voorkom je een mindere werking, hoge luchtvochtigheid en beslagen ramen.

Een goedwerkende airco is wel zo fijn in de warme zomermaanden. Het houdt jouw auto lekker koel. Maar wist je dat een airco ook perfect werkt tegen beslagen ruiten in de winter? De airco onttrekt namelijk vocht aan de lucht, waardoor jouw ramen schoner blijven. Het is dus belangrijk om jouw airco het hele jaar door te gebruiken en ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren.

Bij ons kun je verschillende soorten airco-onderhoud laten uitvoeren, ongeacht hoe vaak je de airco gebruikt. Het is verstandig om jouw airco elk jaar te laten controleren en om het jaar te laten bijvullen. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat de airco kapot gaat en bespaar je op dure reparaties.

Houd jouw airco in topconditie en zeg vaarwel tegen vieze geurtjes.

Het aircosysteem onttrekt vocht aan de ruimte, waardoor de lucht lekker koel aanvoelt en jouw ramen minder snel beslaan (in de winter). Doordat het aircosysteem door condensvorming vochtig blijft, kunnen na verloop van tijd schimmels en bacteriën ontstaan. In combinatie met luchtvervuiling leidt dit tot vervelende geurtjes in jouw auto zodra je de airco aanzet.

Een vervuilde airco heeft nog een ander nadeel: de kwaliteit van de ingeblazen lucht in de auto neemt sterk af. Dit heeft negatieve gevolgen voor jouw gezondheid. Veelvoorkomende klachten zoals verkoudheid, keelpijn en geïrriteerde luchtwegen kunnen optreden wanneer de airco vervuild is. Laat daarom elk jaar jouw airco reinigen. Dit voorkomt vervuiling van het systeem en zorgt ervoor dat je kunt genieten van frisse lucht in jouw auto.

Vergeet ook niet om regelmatig het interieurfilter, ook bekend als pollenfilter, te laten vervangen. Het interieurfilter houdt stof, pollen en vuil buiten de auto, zuivert de lucht die door de ventilatieopeningen binnenkomt. Na verloop van tijd raakt het filter steeds meer vervuild en komt er minder verse lucht het interieur in. Dit kan leiden tot onprettige geurtjes en vettige, beslagen ramen.

Wij werken op afspraak

030-2619064
info@garage-goylaan.nl

Maandag - donderdag 7:45 tot 17:30
Vrijdag 7:45 tot 17:00 uur
Zaterdag gesloten

APK & Onderhoud

Diagnose & Reparatie

Alle merken

N

Leenauto - en fiets